1349128573_1660_logarski_kot_dolina26V zgornjem delu čudovite Logarske doline, na čedni jasi pod stenami Planjave se ‘skriva’ enkratna lesena brunarica Logarski kot. Nekdaj planinska postojanka, planšarija in partizanska bolnica, danes pa idilična koča, kjer strežejo izjemno okusno domačo hrano. Poleg tradicionalnih solčavskih dobrot vas bo navdušila tudi domačnost lepo urejenega vrta ter prijeten ambient ob ognju v notranji jedilnici.

Logarski kot je zadnji gostinski obrat pred slapom Rinka v Logarski dolini. Če se peljete navzgor, ga boste našli na levi strani ceste, nanj pa vas bodo opozorile tudi lesene table. Sama koča je bila zgrajena leta 1937, nedavno pa so jo prenovili in nudijo hrano ter prenočišča za goste, ki znajo ceniti tradicijo ter domačnost.

Ponudba Logarskega kota sloni na tradicionalnih jedeh in izdelkih s Solčavskega. Na jedilniku so različni narezki (savinjski želodec, sirova plošča,…), jedi na žlico (oglarski golaž, bograč, jota, telečja obara), jedi iz divjačine (jelenov golaž, jelenovi medaljoni), največ gostov pa se v Logarski kot vrača zaradi njihove gobove juhe, ajdovih žgancev z ocvirki, sirovih štrukljev in različnih zavitkov. Zaključene družbe se lahko dogovorite za piknike, različna kosila ter degustacije solčavskih jedi (masovnik, suhomesnati izdelki, siri, skuta in sirnek, planšarska malica,…), ‘okuse Solčavskega’ pa lahko odnesete tudi s seboj. Na njihovi prodajni polici boste namreč našli tipične lokalne izdelke: domače marmelade, piškote, čaje, med, bezgov sirup ter filcane, volnene in lesene izdelke.

Okolica koče res je čudovita. Otroci bodo uživali na igralih, vi pa ob razgledu na mogočne stene Kamniško-Savinjskih Alp. Simpatična jedilnica v koči je povsem lesena, v kaminu na sredini sobe pa ob hladnejših večerih zadiši po ognju. Kakšna romantika!